tag:blogger.com,1999:blog-8496043242485685026.post8366803923025370141..comments2024-03-29T12:17:50.116+01:00Comments on Monia miesza i gotuje: Szynka gotowanaMonikaPiekarskahttp://www.blogger.com/profile/12860935686243050071noreply@blogger.comBlogger135125tag:blogger.com,1999:blog-8496043242485685026.post-69315962024482796832023-04-14T15:40:55.977+02:002023-04-14T15:40:55.977+02:00Robiłem wg tego przepisu szynkę, karkówkę, schab, ...Robiłem wg tego przepisu szynkę, karkówkę, schab, filety z kurczaka, indyka i boczek - za każdym razem - pychota!!! Zestaw przypraw można modyfikować - ważna jest proporcja sól/woda, reszta - kwestia smaku. Zamiast majonezu można dodać łyżkę octu jabłkowego/winnego i łyżkę oliwy. 100/100 wychodzi pycha! :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8496043242485685026.post-90127925468227120412022-12-23T10:33:05.321+01:002022-12-23T10:33:05.321+01:00Dziękuję Dziękuję Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8496043242485685026.post-21564906350627683022022-12-21T11:06:05.569+01:002022-12-21T11:06:05.569+01:00Mięso z szynki surowe się gotuje 2 razy po 8 minut...Mięso z szynki surowe się gotuje 2 razy po 8 minut. Parzy sie wędzonki.MonikaPiekarskahttps://www.blogger.com/profile/12860935686243050071noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8496043242485685026.post-28821066709917535272022-12-20T19:05:27.971+01:002022-12-20T19:05:27.971+01:00Czy ta szynka to mięso z szynki surowe czy taka sz...Czy ta szynka to mięso z szynki surowe czy taka szynka do zaparzenia?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8496043242485685026.post-31797511147604400382022-03-14T13:33:27.212+01:002022-03-14T13:33:27.212+01:00I tak też smakuje,robie ją kilka razy w roku od pa...I tak też smakuje,robie ją kilka razy w roku od paru lat Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/12201675045247819431noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8496043242485685026.post-57443132185312459772021-11-10T07:51:34.046+01:002021-11-10T07:51:34.046+01:00A niby dlaczego miała by być różowa A niby dlaczego miała by być różowa Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/12201675045247819431noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8496043242485685026.post-68641514550901862222021-11-10T07:48:05.306+01:002021-11-10T07:48:05.306+01:00Stołowe Stołowe Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/12201675045247819431noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8496043242485685026.post-47975018505832774842021-11-10T07:46:48.459+01:002021-11-10T07:46:48.459+01:00Nawey dwa razy po 5 minut wystarczy wiem bo robile...Nawey dwa razy po 5 minut wystarczy wiem bo robilem wielokrotnie polecamAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/12201675045247819431noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8496043242485685026.post-90101341510642931952021-10-07T22:44:43.860+02:002021-10-07T22:44:43.860+02:00Szynka wyszła rewelacjna, soczysta i krucha, a rob...Szynka wyszła rewelacjna, soczysta i krucha, a robiłam kilka razy z innych przepisów i nigdy nie wyszła tak smaczna, jak Twoja. Obawiałam się zbyt dużej ilości soli - 6 łyżek, ale wyszła w sam raz. Jestem Ci wdzięczna za tak wspaniały przepis. Od dzisiaj numer 1 na liście. ��Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8496043242485685026.post-62396043608641390712021-01-10T00:01:43.402+01:002021-01-10T00:01:43.402+01:00Łyżki.
Łyżki.<br />MonikaPiekarskahttps://www.blogger.com/profile/12860935686243050071noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8496043242485685026.post-44072598152745626862021-01-09T13:26:12.389+01:002021-01-09T13:26:12.389+01:00Podane ilości to łyżki stołowe czy łyżeczki? Podane ilości to łyżki stołowe czy łyżeczki? Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8496043242485685026.post-7971550202332454642020-06-06T12:47:48.871+02:002020-06-06T12:47:48.871+02:00Nie odda smaku, ale też nie wchlonie przypraw ani ...Nie odda smaku, ale też nie wchlonie przypraw ani soli. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8496043242485685026.post-79537306532640186982020-03-04T21:26:56.944+01:002020-03-04T21:26:56.944+01:00Ta od momentu zagotowania, gotujemy 8 minut i wyłą...Ta od momentu zagotowania, gotujemy 8 minut i wyłączamy.MonikaPiekarskahttps://www.blogger.com/profile/12860935686243050071noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8496043242485685026.post-66592335489119927932020-03-04T12:38:34.927+01:002020-03-04T12:38:34.927+01:00Szynka po prostu super Szynka po prostu super Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8496043242485685026.post-55433314458349505202020-03-04T09:22:07.431+01:002020-03-04T09:22:07.431+01:00Mam pytanie, czy ten czas gotowania 8 minut liczym...Mam pytanie, czy ten czas gotowania 8 minut liczymy od zagotowania się mięsa i potem wyłączamy? Przepraszam, ale jestem totalnym laikiem i wolę się upewnić 😬M.Michalakhttps://www.blogger.com/profile/03951252330061370791noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8496043242485685026.post-8829817933248892012020-03-03T21:51:57.631+01:002020-03-03T21:51:57.631+01:00A wlasnie sie zastanawialam czy mozna ,bo w Szwecj...A wlasnie sie zastanawialam czy mozna ,bo w Szwecji znalezc nie mogeAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8496043242485685026.post-87621858794730868142020-02-08T19:31:20.372+01:002020-02-08T19:31:20.372+01:00Nie wierzyłam, że 16min wystarczy. Przepyszna, 100...Nie wierzyłam, że 16min wystarczy. Przepyszna, 100% mięsa w mięsie. Nie mogę odpędzić rodziny od półmiska. 😋Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/12070323322457235193noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8496043242485685026.post-73023912780746193792020-02-05T15:11:28.163+01:002020-02-05T15:11:28.163+01:00Ja trzymamok 3-4 dni i wszystko jest okJa trzymamok 3-4 dni i wszystko jest okMonikaPiekarskahttps://www.blogger.com/profile/12860935686243050071noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8496043242485685026.post-49300575596558815802020-02-05T00:13:20.077+01:002020-02-05T00:13:20.077+01:00Ile dni można ja trzymać w lodówce by była jadalna...Ile dni można ja trzymać w lodówce by była jadalnaAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/04901986977749452945noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8496043242485685026.post-56068180716573237642020-02-04T23:42:24.512+01:002020-02-04T23:42:24.512+01:00Ja robię w ten sposób karczek,szynkę,schab.Robię g...Ja robię w ten sposób karczek,szynkę,schab.Robię galaretę z rosołu i zalewam schab i mam super schab w galarecie.Polecam.<br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/15809162632744284859noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8496043242485685026.post-14650155365104094572019-08-30T12:40:05.284+02:002019-08-30T12:40:05.284+02:00Można robić też pierś z indykaMożna robić też pierś z indykaAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/02372244684437841508noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8496043242485685026.post-41073188274993172852018-03-28T13:14:35.153+02:002018-03-28T13:14:35.153+02:00Ja nie próbowałam ale wiele osób tym sposobem robi...Ja nie próbowałam ale wiele osób tym sposobem robi karczek, schab czy łopatkę a nawet tu w komentarzach jakiś pan polecał i golonkę. Mi kakrówki troche szkoda, wole upiec.MonikaPiekarskahttps://www.blogger.com/profile/12860935686243050071noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8496043242485685026.post-68445791296504161582018-03-28T11:21:03.380+02:002018-03-28T11:21:03.380+02:00czy w ten sposób można zrobić również karczek?czy w ten sposób można zrobić również karczek?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/01284867439187117544noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8496043242485685026.post-45422009161920483312018-03-11T10:57:13.070+01:002018-03-11T10:57:13.070+01:00Do przepisu dodaję 1-2 łyżki cukru - szynka zachow...Do przepisu dodaję 1-2 łyżki cukru - szynka zachowuje wtedy piękny kolor - cukier ma własciwości peklujące, nie wyczuwa się go w smaku; dodaję jeszcze pieprz i pieprz ziołowy do smaku, pychaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8496043242485685026.post-26800414009552150662018-03-11T10:33:53.223+01:002018-03-11T10:33:53.223+01:00Ja u siebie kupuje na ryneczku, można kupić na met...Ja u siebie kupuje na ryneczku, można kupić na metry. A tak to trzeba szukac po większych sklepach a najszybciej kupić w jakimś sklepie internetowym gdzie mają wszytko do przygotowania wyrobów własnych.<br />MonikaPiekarskahttps://www.blogger.com/profile/12860935686243050071noreply@blogger.com