środa, 22 stycznia 2014

Parówki zapiekane w cieście francuskim

Paróweczki w cieście francuskim zapiekane z serem i papryką. Pyszna przekąska a z dodatkiem sałat może być również pyszny obiadek czy kolacja.

składniki:

1 opakowanie ciasta francuskiego 275 g
8 małych parówek
80 g sera żółtego
kawałek papryki
sezam i siemię Kresto do posypania
białko do posmarowania

Rozwinąć płat ciasta francuskiego i pokroić na osiem prostokątów. Na każdym prostokącie przy dolnym boku ułożyć parówkę. Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach, ułożyć po troszku obok parówki. Paprykę pokroić na paski i ułożyć na serze obok parówki. Ciasto razem z parówką zwinąć w rulon. Na wierzchu posmarować białkiem i posypać ziarnami. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 C i zapiekać ok 20 minut az ciasto ładnie się zarumieni.




1 komentarz:

  1. Pycha, często robię takie przekąski, a ciasto znalazłam niedawno w lidlu, w wersji light, zawsze to trochę mniej kalorii :)

    OdpowiedzUsuń