wtorek, 21 stycznia 2014

Sałatka z ryżem i tuńczykiem

Kolejna sałatka z ryżem RISANA. Tym razem ryż basmati w towarzystwie tuńczyka.

składniki:

1 woreczek  ryżu basmati RISANA
1 puszka tuńczyka w kawałkach
150 g żółtego sera
4 kiszone ogórki
sól z pieprzem Kamis
1 łyżka posiekanego szczypiorku
2 łyżki majonezu
1 łyżka musztardy sarepskiej lub delikatesowej

Ryż ugotować, osączyć i wystudzić. Tuńczyka dobrze osączyć z zalewy. Ryż wsypać do miski, dodać tuńczyka i posiekany szczypiorek. Ogórki i ser żółty pokroić w kostkę. Dodać do miski wszystko dokładanie wymieszać, doprawić do smaku solą z pieprzem. Następnie dodać majonez i musztardę i jeszcze raz dokłdanie wymieszać.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz