czwartek, 6 lutego 2014

Roladki z kremem chrzanowym i serem

Roladki ze schabu nadziewane żółtym serem i kremem chrzanowym. Taka smaczna odmiana  dla zwykłego schabowego.

składniki:

6 plastrów schabu
120 g sera żółtego
sól z pieprzem Kamis
1 jajko
2-3 łyżki majonezu
1 łyżeczka chrzanu tartego
do panierowania bułka tarta
olej do smażenia

Schab rozbić tłuczkiem. Z obu stron posolić i popieprzyć. Majonez wymieszać z chrzanem. Ser żółty pokroić na sześć kawałków. Każdy rozbity plaster schabu posmarować kremem chrzanowym, ułożyć przy brzegu kawałek sera i zwinąć w roladkę. Następnie roladki panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Roladki smażyć na wolnym ogniu, ze wszystkich stron na złoty kolor. Podawać z dowolnymi dodatkami, u mnie ziemniaczki z koperkiem i surówka z białej kapusty.


1 komentarz:

  1. Ale smakowicie to wygląda , może masz chęć pokazać swoje umiejętności w moim konkursi ? wystarczy wysłać przepis zajrzyj koniecznie do przed ostatniego posta . Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń