czwartek, 27 marca 2014

Sałatka makaronowa z tuńczykiem i oliwkami

Pożywna sałatka z makaronem z dodatkiem pomidorków i tuńczyka. Świetnie smakuje i szybko sie robi. Oliwki można pominąć jeśli ktoś nie lubi ( tak jak ja).

składniki:

300-400 g makaronu świderki Omnomnom
20 pomidorków koktajlowych
kilka czarnych oliwek
1 puszka tuńczyka w kawałkach
1 łyżka drobno posiekanej natki piertuszki
do skropienia olej lniany

Makaron ugotować al'dente, przelać zimną wodą. Dobrze osączyć i ułożyć na talerzach. Pomigorki koktajlowe przekroić na pół a oliwki pokroić w plasterki. Tuńczyka osączyć i podzielić na małe kawałki. Na makaronie ułożyć wszystkie przygotowane składniki i posypać posiekaną natką pietruszki. Całość skropić lekko olejem lnianym.






Fusion  w kolorach #omnomnom

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz