poniedziałek, 6 lipca 2015

Koktajl bananowo-jarmużowy

Jarmuż bardzo przypadł nam do gustu i w tym roku posiałam go więcej w warzywniaku. Najbardziej smakuje nam poddany obróbce termicznej-gotowany,duszony, smażony. Na surowo w sałatkach za bardzo nie przypadł nam do gustu ale w koktajlach wersja surowa bardzo dobrze smakuje.

składniki:

100 g młodego jarmużu
3 średnie dojrzałe banany
mleko ok 250 ml

Jarmuż dokładnie umyć i osuszyć. Następnie jarmuż przełożyć do kielicha blendera. Dolać schłodzone mleko i wszystko zmiksować. Następnie dodać obrane ze skórki banany i ponownie zmiksować na jednolitą masę. Gotowy koktajl przelać do szklaneczek i od razu podawać. Mleka można dać więcej jeśli chcemy aby koktajl bardziej rzadszy. Kwiatek szczypiorku na zdjęciu tylko do dekoracji.



1 komentarz: