składniki:
400 g rzodkiewek
4-5 łyżek jogurtu lub śmietany 18%
1-2 łyżki posiekanego koperku lub szczypiorku
sól ziołowa Kamis do smaku
Rzodkiewki oczyścić i umyć. Ja miałam rzodkieweczki okrągłe i podłużne. Podłużne rzodkiewki pokroiłam na plasterki a duże okrągłe starłam na tarce o grubych oczkach. Przygotowane rzodkiewki wymieszać, następnie dodać posiekany koperek. Dodać jogurt lub śmietanę,sół ziołową do smaku. Wszystko wymieszać i podawać. Surówkę trzeba przygotować tuż przed podaniem bo jak dłużej postoi to robi się wodnista.
SUPER -UWIELBIAM !! POLECAM MOJĄ SAŁATKĘ Z RZODKIEWKAMI I GRZANKAMI ;NIEZWYKLE CHRUPIĄCA;POZDRAWIAM
OdpowiedzUsuńhttp://gotujenacodzien.blogspot.com/2014/04/chrupiaca-saatka-z-jajkiem-sadzonym.html
ale smacznie wygląda ;) musze wypróbować ;p
OdpowiedzUsuń