Kolejna wersja pysznej suróweczki z dodatkiem chrzanu. W roli głównej marchewka i biała rzepa. Do surówki dodałam troche chrzanu aby zaostrzyć troche smak surówki bo rzepa nie była zbyt ostra. Jak ktoś nie lubi chrzanu lub też rzepa trafi się bardzo ostra to chrzan można pominąć. składniki: 500 g białej rzepy 500 g marchewki
2 łyżki majonezu 6 łyżek jogurtu greckiego 2 łyżki chrzanu (można dać więcej) świeżo zmielony czarny pieprz Białą rzepę i marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. W miseczce wymieszać majonez z jogurtem i chrzanem, do smaku doprawić czarnym pieprzem. Starte warzywa wymieszać i połączy z sosem. Jeszcze raz wymieszać. Odstawić na ok 30 minut aby smaki się przegryzły.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz