Sezon grillowy w pełni więc trzeba korzystać. Zapraszam na pyszną karkóweczke marynowaną w jogurcie z czosnkiem.
składniki:
800 g karkówki
200 g jogurtu naturalnego
1 ząbek czosnku
sok z połówki cytryny
1 łyżka przyprawy do grilla i szaszłyków Kociołek Smaków
Karkówkę pokroić w cienkie plastry i odłożyć. Jogurt wymieszać z sokiem z cytryny, przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz przyprawą do karkówki. Do gotowej marynaty włożyć plastry karkówki i dokładnie wymieszać aby pokryła mięso. Miskę z karkówką przykryć folią i odstawić na kilka godzin do lodówki, u mnie na całą noc. Następnie karkóweczkę grillować z obu stron często obracając aż dobrze się przyrumieni. Gotową karkóweczkę podałam z grillowanym chlebkiem oraz zieloną sałatką z sosem czosnkowym.
U mnie dziś też na obiad będzie karkóweczka:)
OdpowiedzUsuń