środa, 17 czerwca 2015

Zielona sałatka z sosem czosnkowym

Pyszna, lekka sałatka z zielonych składników z dodatkiem sera sałatkowego. Świetnie smakuje sama, ale może być też pysznym dodatkiem do mięska do obiadu a także świetnie pasuje do kiełbaski i mięs z grilla.

składniki:

1 średnia główka sałaty masłowej lub strzępiastej
2-3 średnie długie ogórki
mały pęczek koperku
2 młode małe cebulki
200 g sera sałatkowego w kawałku lub pokrojony w kostkę z zalewy solankowej
domowy sos czosnkowy

Sałatę porwać na małe kawałki. Ogórki obrać i pokroić w plasterki. Koperek drobno posiekać. Ser sałatkowy jeśli używamy w kawałku pokroić w drobną kostkę a jeśłi z zalewy to dobrze osączyć. Młodą cebulkę pokroić w pasterki. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Przed podaniem polać sosem czosnkowym i jeszcze raz wymieszać.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz