sobota, 13 czerwca 2015

Pasta jajeczna z awokado

Bardzo lubie awokado. Często zajadam samo ale idealnie nadaje się też do sałatki czy też może być składnikiem pasty na kanapki. Tym razem awokado w  towarzystwie jajek, razem tworzą pyszne smarowidło:)

składniki:

4 jajka
1 duże dojrzałe awokado
pieprz do smaku
1-2 łyżki majonezu
odrobina soku z cytryny

Jajka ugotować na twardo, wystudzić i obrać ze skorupek. Awokado obrać, usunąć pestkę i rozgnieść widelcem. Skropić odrobiną soku z cytryny, aby nie ciemniało. Następnie do awokado dodać jajka starte na tarce o grubych oczkach. Dokładnie wymieszać. Dodać majonez oraz pieprz do smaku i ponownie wymieszać. Pastę podawać z pieczywem.

Polecam też:
Pastę serową z awokado

Pastę jajeczną ze szczypiorkiem

Pyszne śniadanko z pastą w roli głównej podane na porcelanie z kolekcji Sardynia Porcelana Bogucice 






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz