Pyszna wiosenna kompozycja z wędzonym łososiem. Towarzyszą mu chrupiące rzodkiewki, ogórek oraz świeży koperek. Dorzuciłam też jajka. Prosta sałatka gotowa :)
składniki:
300 g wędzonego na zimno łososia
1 duży długi ogórek
ok 300 g rzodkiewek
4 jajka
solidna garść posiekanego koperku
majonez
świeżo zmielony kolorowy pieprz
Jajka ugotować na twardo, wystudzić i obrać ze skorupek. Ogórka obrać ze skórki i pokroić w drobną kostkę. Rzodkiewki również pokroić w drobną kostkę. Jajka zetrzeć na tarce o grubych oczkach lub też pokroić w drobna kostkę. Wędzonego łososia drobno posiekać.Wszystkie składniki przełożyć do miski. Dodać posiekany koperek. Wymieszać i połaczyć z majonezem. Do smaku doprawić świeżo zmielonym pieprzem.