składniki:
1 duża podwójna pierś z kurczaka
słodka papryka
czosnek granulowany
sól
olej
500 g jarmużu
Każdą z piersi przekroić wzdłuż na dwa płaty mięsa. Ja miałam jeszcze też dwie spore tzw. polędwiczki. Kawałki mięsa dokładnie oprószyć papryką i czosnkiem oraz odrobiną soli, delikatnie skropić olejem. Rozgrzać patelnię grillową i grillować mięsko z obu stron. Rozgrzać drugą patelnię z olejem i wrzucić jarmuż, smażyć aż zmięknie do smaku doprawić niewielką ilością czosnku. Jarmuż powinien zmięknąć i gdzieniegdzie się przysmażyć aby był chrupiący. Grillowane mięsko podać z duszonym jarmużem, do tego zestawienia jeszcze podałam kuskus.
olej
500 g jarmużu
Każdą z piersi przekroić wzdłuż na dwa płaty mięsa. Ja miałam jeszcze też dwie spore tzw. polędwiczki. Kawałki mięsa dokładnie oprószyć papryką i czosnkiem oraz odrobiną soli, delikatnie skropić olejem. Rozgrzać patelnię grillową i grillować mięsko z obu stron. Rozgrzać drugą patelnię z olejem i wrzucić jarmuż, smażyć aż zmięknie do smaku doprawić niewielką ilością czosnku. Jarmuż powinien zmięknąć i gdzieniegdzie się przysmażyć aby był chrupiący. Grillowane mięsko podać z duszonym jarmużem, do tego zestawienia jeszcze podałam kuskus.
Masło-czosnek jest mniaaaaaaaam :)
OdpowiedzUsuń