Prosta sałatka a jaka pyszna. Cztery główne składnki a do tego majonez i obowiązkowo koperek (bo ze szczypiorkiem nie smakuje już tak dobrze). Świetnie sprawdzi się na wielkanocnym stole oraz na wszelkich imprezach. Będzie także doskonałym dodatkiem do wędlin.
składniki:
1 duży słoik marynowanych pieczarek ( ok 420g po osączeniu )
1 puszka kukurydzy
5-6 jajek
4-5 kiszonych ogórków
3 łyżki posiekanego koperku
majonez
świeżo zmielony czarny pieprz
Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać ze skorupek, pokroić w drobną kostkę. Kukurydzę osączyć na sicie z zalewy. Pieczarki osączyć pokroić na małe kawałki. Kiszone ogórki także pokroić w drobną kostkę. Wszystkie składniki przełożyć do miski, dodać posiekany koperek i dokładnie wymieszać. Połączyć z majonezem, do smaku doprawić świeżo zmielonym pieprzem. Najlepiej smakuje po schłodzeniu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz