poniedziałek, 30 marca 2015

Jajka faszerowane pastą z awokado

Kolejna propozycja nadzianych jajeczek. Tym razem nafaszerowałam je zielonożółtą masą z awokado i żółtek, na wierzchu posypałam przyprawą z suszonych pomidorów i natką. Wspaniale prezentują się na talerzu i świetnie smakują.

składniki:

5 jajek
1 średnie dojrzałe awokado
sok z cytryny do skropienia awokado
1 łyżka majonezu
suszone pomidory z czosnkiem i bazylią
natka pietruszki

Jajka ugotować na twardo, wystudzić i obrać ze skorupek. Awokado przekroić na pół i usunąć pestkę. Wydrążyć łyżką miąższ ze skórki i przełożyć do miski. Rozgnieść widelcem i lekko skropić sokiem z cytryny aby awokado nie ściemniało. Jajka przekroić na pół. Wydrążyć żółtka i dodać do rozgniecionego awokado. Dodać majonez i wszystko rozgnieść widelcem. Przygotowaną masą napełnić połówki jajek. Na wierzchu oprószyć suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią oraz drobno posiekaną natką pietruszki.



Wielkanocne Smaki - edycja V

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz