piątek, 13 marca 2015

Naleśniki kokosowe

Pyszne i uwielbiane naleśniki. Tym razem zrobiłam je na mleczku kokosowym. Wyszły bardzo delikatne. Podałam je z dżemem truskawkowym.

składniki:

600 ml mleczka kokosowego
1/2 szklanki wody
1 i 1/3 szklanki mąki pszennej typ 500 Młyn Kopytowa
1 małe jajko
2 łyżki cukru
1 łyżka oleju Rapso
1 łyżka wiórków kokosowych Kresto
oraz
olej Rapso do smażenia

Mleczko kokosowe i wodę zmiksować z mąką, jajkiem i cukrem. Dodać wiórki kokosowe i olej. Ponownie zmiksować. Rozgrzać patelnię. Na rozgrzaną patelnię nalewać porcję ciasta i smażyć złociste naleśniki. Gotowe naleśniki podawać z dowolnymi dodatkami, u mnie domowy dżem truskawkowy. Z podanych składników wyszło mi 9 cienkich naleśników.




2 komentarze:

  1. Mój Mąż uwielbia kokosowe smaki, jestem pewna że polubiłby te naleśniki.

    OdpowiedzUsuń