składniki:
150 g makaronu w kształcie ryżu
200 g rzodkiewek
2 świeże ogórki (ok 400 g)
2-3 łyżki posiekanego koperku
majonez lub jogurt ok 2-3 łyżki
Makaron ugotować al'dente, dobrze osączyć i wystudzić. Rzodkiewki drobno pokroić, moje były małe więc pokroiłam w plasterki jeśli mamy większe to najlepiej pokroić w drobną kostkę. Ogórki obrać i pokroić w drobną kostkę. Wszystkie składniki wymieszać i połączyć z majonezem. Najlepiej smakuje dobrze schłodzona.
Bardzo fajna sałatka do pracy :)
OdpowiedzUsuńSmacznie! :-)
OdpowiedzUsuńProsta i smaczna ;)
OdpowiedzUsuńwłaśnie taka sałatka na dziś mi się marzy na kolację :) a na obiad mam w planach zrobić chłodnik rzodkiewkowo ogórkowy ;)
OdpowiedzUsuńRzodkiewka to dla mnie podstawa dobrej sałatki czy surówki, staram się ją przemycić do dań jak najczęściej. Świetnie smakuje i ma dużo witamin, polecam!
OdpowiedzUsuń