składniki:
600-700 g piersi z kurczaka (2 duże piersi)
5-6 dużych kapeluszy kani
panierka z ciecierzycy
1-2 jajka
1 cebula
pieprz
sól
olej do smażenia
Kanie i cebulę pokroić w drobną kostkę i zarumienić na oleju, doprawić do smaku solą i pieprzem. Pierś kurczaka pokroić wzdłuż w nie zbyt cienkie plastry (jeśli mamy małe piersi można każdą rozciąć na dwa płaty mięsa, wtedy z każdej piersi wyjdą 2 większe roladki). Mięso delikatnie roztłuc, oprószyć solą i pieprzem. Na każdy plaster mięsa położyć ok łyżki przesmażonych kani i zwinąć w roladkę. Potem roladki panierować w roztrzepanym jajku i panierce, usmażyć na oleju. Podawać z dowolnymi dodatkami.
Polecam też:
Kanie smażone a'la schabowy
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz