środa, 4 grudnia 2013

Jajka zapiekane w awokado

Dziś pomysł na takie proste inne śniadanko. Awokado w połączeniu z jajkiem naprawdę dobrze smakuje, bardzo polecam.

składniki:

1 awokado
2  małe jajka
sól ziołowa 

Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę. Pogłębić wgłębienie po pestce i oprószyć solą ziołową. Awokado ustawić na czymś aby prosto stało by jajko nie wypłynęło, ja ustawiłam na silikonowej foremce do muffinek. Do każdej połówki wbić jajko ( tu oczywiście trzeba ocenić wielkość jajka do wielkości awokado aby się nam zmieściło), na wierzchu posypać solą ziołową. Zapiekać w piekarniku rozgrzanym na 160 C ok 5-10 minut aby jajko się ścięło. Podawać z bułeczką lub tostem.



1 komentarz:

  1. Dobrze to brzmi , jutro wypróbuję bo dzisiaj już jestem po śniadaniu.

    OdpowiedzUsuń