niedziela, 1 grudnia 2013

Paluchy z ciasta francuskiego z szynką i makiem

Pyszne paluchy z ciasta francuskiego. Doskonałe jako dodatek do zup, sałatek ale również jako przekąska.

składniki:


1 opakowanie ciasta francuskiego 275 g
9-10 plastrów szynki parmeńskiej
1 łyżeczka mielonego maku Back Mit
do smaku sól wędzona

Ciasto francuskie pokroić na 9-10 pasków wzdłuż krótszego boku. Na każdym pasku ułożyć szynkę ( plastry szynki można przekroić wzdłuż na pół). Ciasto z szynką skręcić, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Oprószyć makiem i odrobiną soli wędzonej. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 220 C i piec aż ciasto ładnie się zarumieni. Zamiast szynki można też użyć chudego boczku.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz