piątek, 15 listopada 2013

Surówka z kapusty, jabłka, marchewki i ogórka

Wielowarzywna suróweczka do obiadku.

składniki:

1/2 średniej główki kapusty białej
3 średnie  marchewki
2 jabłka
4-5 ogórków kiszonych
2 łyżki natki piertuszki
do skropienia olej Rapso
do skropienia sok z cytryny

Kapustę poszatkować, delikatnie posolić, wymieszać i odstawić. Marchewki i jabłka obrać i zetrzeć razem z ogórkami na tarce o grubych oczkach. Wszystkie składniki połączyć i dodać posiekaną natkę pietruszki. Dokładnie wymieszać, skropić olejem i sokiem z cytryny i znowu delikatnie wymieszać. Podawać jako dodatek do obiadu.






1 komentarz:

  1. Znam ten przepis �� moja babcia taką robila i nazywała ja surówką witaminką

    OdpowiedzUsuń