składniki:
1 makrela wędzona
2 jajka ugotowane na twardo
1 mała cebula
2 łyżki majonezu
1 łyżka koncentratu pomidorowego lub keczupu
pieprz, sól do smaku
Makrelę obrać ze skóry i ości, rozdrobnić widelcem. Jajka i cebulę pokroić w drobną kostkę. Wszystko dokładnie wymieszać. Dodać majonez oraz koncentrat pomidorowy. Wymieszać dokładnie, doprawić solą i pieprzem i znowu dokładnie wymieszać. Podawać z ulubionym pieczywem.
Spróbuj dodać do niej jeszcze dwa średnie, twarde kiszone ogórki pokrojone w kosteczkę i jedną łyżkę majonezu zastąpić łyżką musztardy. Prima sort :-)
OdpowiedzUsuńdziękuję za radę na napewno spróbuje z tymi dodatkami, przy tej paście można różnie kombinować i dodawać różne dodatki a i tak zawsze będzie pysznie :)
UsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuń