czwartek, 14 maja 2015

Karkówka zapiekana z pieczarkami

Pyszne mięsko na obiadek zapiekane z dodatkiem pieczarek i cebuli. Do tego gotowane ziemniaczki i sałatka i mamy sycący obiadek. Ziemniaki można też wrzucić do woreczka i upiec razem z karkówką.



składniki:

700 g karkówki
1 duża cebula
300 g małych pieczarek
3 listki laurowe
2 łyżki majeranku
sól,pieprz
1 łyżka koncentratu pomidorowego

Karkówkę pokroić w dużą kostkę. Cebulę obrać i pokroić w pół plastry. Pokrojoną karkówkę i cebulę przełożyć do miski. Dodać majeranek, listki laurowe odrobinę soli i pieprzu i wymieszać aby przyprawy pokryły mięso. Dodać pieczarki i koncentrat pomidorowy i jeszcze raz wymieszać. Przełożyć do woreczka do pieczenia lub do naczynia żaroodpornego z pokrywką, przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C. Piec ok 1-1,5 godziny. 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz