składniki:
ciasto
300 g mąki pszennej typ 500 Młyn Kopytowa
200 g masła
100 g cukru pudru
1 żółtko
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
kruszonka
75 g mąki pszennej typ 500 Młyn Kopytowa
75 g tartych migdałów Back Mit
100g cukru
100 g masła
oraz
500 g rabarbaru
Przygotować ciasto. Składniki na ciasto przełożyć do miski i zagnieść. Dużą blaszkę 35x25 natłuścić i dno wylepić ciastem. Rabarbar dokładnie umyć i pokroić na małe kawałki, oprószyć cukrem i rozłożyć na cieście. Przygotować kruszonkę. Do miski wsypać cukier, mąkę oraz tarte migdały i wymieszać. Następnie dodać masło i rozgnieść wszystko palcami. Gotową kruszonką posypać rabarbar. Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec ok 40 minut, funkcja góra-dół.
Ciasto podane na talerzu z kolekcji Martha Gold Porcelana Bogucice
Polecam też inne ciasto z rabarbarem:
Ciasto z rabarbarem
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz