składniki:
pieczarki
10-12 pieczarek średniej wielkości
1 mała cebula
200 g piersi z kurczaka
sól,pieprz
1 jajko
1 łyżka bułki tartej
oraz
olej do smażenia
1-2 jajka
bułka do panierowania
dodatki
kuskus z dodatkiem suszonych pomidorów z czosnkiem i bazylią
mizeria bez koperku
Z pieczarek wykroić ogonki i drobno pokroić, przełożyć do miski. Cebulę i pierś z kurczaka również drobno pokroić. Dodać do pokrojonych pieczarek i wymieszać. Dodać jajko oraz bułkę tartą, doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Masą nadziać pieczarki. Następnie nadziane pieczarki panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć z obu stron na złoty kolor, na wolnym ogniu i na nieco głębszym oleju. Podawać z ulubionymi dodatkami, u mnie kuskus z dodatkiem suszonych pomidorów z czosnkiem i bazylią oraz mizeria.
gdyby nie tytuł nie pomyslałabym że to pieczarki :)
OdpowiedzUsuńno faktycznie:) wygladają jak kotleciki mielone
Usuńja zawsze właśnie mięsem mielonym kapelusze wypełniam, dlatego też mnie nie zadziwiło - wyglądaja identycznie:D Pyszne połącznienie
UsuńApetycznie wyglądają i farsz jak się trzyma, nawet nie widać, że tam jest mrrrr
OdpowiedzUsuńBardzo dobre są same pieczarki z odrobiną żółtego sera włożonego w miejsce oderwanej nóżki, a potem panierowane w jajku z przyprawami (u mnie vegeta, pieprz) i bułce tartej. Smażone na oleju z dodatkiem masła. Pycha!!!
OdpowiedzUsuńajny pomysł , pieczarki lubimy więc na pewno wypróbuję wersję z serem
UsuńMNIAM PYSZNOSCI
OdpowiedzUsuń