składniki:
2 duże pomidory
2 średnie czerwone cebule
4 średnie kiszone ogórki
5 dużych podłużnych rzodkiewek
100 g sera sałatkowego a`la feta
olej słonecznikowy
Cebule obrać i pokroić w pół plastry lub piórka. Pomidory pokroić w średnią kostkę. Ogórki kiszone pokroić w półplasterki. Wszystkie składniki przełożyć do miski i wymieszać. Ser rozkruszyć. Rzodkiewki pokroić w plasterki. Delikatnie skropić olejem słonecznikowym i odstawić na ok 30 minut aby smaki się przegryzły.
Polecam też inne moje sałatki idealnie pasujące do potraw z grilla:
Surówka z białej kapusty z kukurydzą
Chrupiąca sałatka warzywna
Fasolowa sałatka
Chrupiąca surówka z koperkiem
Suróweczka z nutą czosnku
Sałatka podana w misce z kolekcji Agawa Gold Porcelana Bogucice
Lubię ♥♥♥
OdpowiedzUsuń