poniedziałek, 1 czerwca 2015

Schabowy zapiekany pod ananasem i serem

Pyszna propozycja na obiadek. Zwykły schabowy ale w nieco innej formie bo urozmaicony ananasem i serem. Do tak przyrządzonego schabowego podałam ziemniaczki z surówką marchewkowo-jabłkową z sokiem z pomarańczy.



składniki:

5 plastrów schabu
5 plastrów ananasa
ser żółty do posypania
sól,pieprz
1-2 jajka do panierowania
bułka tarta do panierowania
olej Rapso do smażenia

Plastry schabu roztłuc tłuczkiem. Następnie oprószyć solą i pieprzem z obu stron. Panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Usmażyć na złoty kolor i ułożyć na blaszce do pieczenia. Na każdym usmażonym kotlecie ułożyć plastry ananasa i posypać startym żółtym serem. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać aż ser się rozpuści. Podawać z ulubionymi dodatkami.


 

2 komentarze: