składniki:
2 małe kalarepki
4 duże ogórki gruntowe
1 duża czerwona papryka
1 mała rzodkiew
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
4 łyżki jogurtu naturalnego
3 łyżki majonezu
sól ziołowa lub czosnkowa do smaku
Rzodkiew, kalarepkę oraz ogórki obrać i pokroić w drobną kostkę. Czerwoną paprykę oczyścić z gniazda nasiennego i również pokroić w drobną kostkę. Wszystkie warzywa przełożyć do miski. Dodać posiekaną natkę pietruszki i wymieszać. Następnie dodać jogurt i majonez i ponownie wymieszać. Do smaku doprawić solą czosnkową lub ziołową.
Pyszny przepisy
OdpowiedzUsuńBardzo lubie chrupiace dodatki:)
OdpowiedzUsuńOgólnie fajnie to brzmi, ale dlaczego tylko jedna mała rzodkiewka a 2 łyżki natki pietruszki? Przecież w takiej ilości pietruszka stłamsi smak pozostałych składników.
OdpowiedzUsuńW surówce jest rzodkiew a nie rzodkiewka. Rzodkiew jest duża i ostrzejsza od rzodkiewki.Dla nie surówka była akurat i bardzo smakowało i natka pietruszki nic nie tłamsi ale każdy lubi co innego i można sobie przepis zrobić po swojemu i zrobić bez natki.
UsuńBrzmi bosko. W tym roku pierwszy raz bede bawic sie w ogrodnika. Juz sie nie moge doczekac plonow i tego salatkowania. Miodziooooooo
OdpowiedzUsuń