składniki:
500-600 g pstrąga łososiowego (filet)
2 łyżki musztardy Kieleckiej grillowej
4 łyżki oleju sezamowego + do skropienia warzyw
1 łyżka sosu sojowego
200 g pomidorków koktajlowych
2-3 garście rukoli
Z filetu ryby usunąć skórę, jeśli filet jest duży podzielić na odpowiednie porcje. Musztardę grillową dokładnie wymieszać z olejem sezamowym i sosem sojowym. Powstałą marynatą nasmarować kawałki ryby i odstawić na kilka godzin a najlepiej na noc do lodówki. Następnie rybę przełożyć do rusztu do grillowania. Grillować rybkę z obu stron aż dobrze się zarumieni. Pstrąga można też przygotować na patelni grillowej lub upiec w piekarniku. Pomidorki koktajlowe przekroić na pół i wymieszać z rukolą, warzywa skropić olejem sezamowym i podawać z grillowaną rybą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz