Często zostają nam resztki wędzonego kurczaka więc można je wykorzystać i przygotować pyszną i prostą sałatkę. Bardzo lubię ją zajadać na waflach ryżowych.
składniki:
350 g wędzonego kurczaka, u mnie pierś
1 puszka kukurydzy
1 puszka czerwonej fasoli
5 jajek ugotowanych na twardo
3-4 ogórki kiszone
1 łyżka natka piertuszki
4-5 łyżek majonezu
Pierś kurczaka, jajka i ogórki pokroić w kostkę. Dodać osączoną kukurydzę i przepłukaną czerwoną fasolę oraz posiekaną natkę pietruszki, dokładnie wymieszać z majonezem. Sałatkę można podać z chrupkim pieczywem lub waflami ryżowymi.
Zrobie na Swieta a czy mozna zrobic ze swierzym ogorkiem
OdpowiedzUsuńCo kto lubi, można sobie zamieniać i podmieniać. Mnie osobiście do warzyw konserwowych bardziej pasuje ogórek kiszony lub konserwowy.
Usuń