składniki:
1 nieduża podwójna pierś kurczaka
3 solidne garście młodego szpinaku
1 cebula
200 g pomidorków cherry
sól ziołowa Kamis lub jakaś przyprawa do kurczaka
olej do smażenia
olej słonecznikowy lub z pestek winogron do skropienia
Do miski włożyć opłukany i osączony szpinak. Cebulę pokroić w półplastry, zeszklić na oleju . Pieś kurczaka pokroić w kostkę. Mięso opruszyć solą ziołową i usmażyć na patelni. Pomidorki pokroić w ćwiartki lub połówki. Wszystkie przygotowane składniki dodać do szpinaku, wszystko wymieszać. Można skropić delikatnie olejem i jeszcze raz wymieszać. Cebulę i mięso dodać ciepłe dzięki temu szpinak się lekko zmaceruje.
mmm.. jakie to smakowite ;) Muszę takie zrobić ;)
OdpowiedzUsuńDobre
OdpowiedzUsuń