Flaczki drobiowe to świetne danie w którym można wykorzystać mięsko z rosołu. Do tego trochę warzyw i przypraw i mamy pyszną, sycącą i rozgrzewającą zupkę.
składniki:
mięso z rosołu, u mnie mięsko z niedużej wiejskiej kury
ok 1 l rosołu
2 duże marchewki
1 pietruszka
kawałek selera
300 g pieczarek
3 łyżki majeranku
2 listki laurowe
biały pieprz
ostra papryka
gałka muszkatołowa
Marchewkę, pietruszkę i selera obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Mięso obrać z kości i podzielić na małe kawałki. Pieczarki pokroić w plasterki. Starte warzywa, mięso i pieczarki przełożyć do garnka i zalać rosołem. Dodać listki laurowe oraz majeranek a także pozostałe przyprawy według własnego smaku. Wszystko zagotować i gotować aż warzywa i pieczarki będą miękkie. Jeśli potrzeba jeszcze doprawić do smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz