składniki:
krakersy ok 30 szt
300 g żółtego sera, ja użyłam goudy
3 kopiate łyżki serka śmietankowego lub zmielonego białego sera
1 ząbek czosnku
1 garść orzechów włoskich
majonez
świeżo zmielony pieprz kolorowy
do dekoracji
natka pietruszki
orzechy włoskie
Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Do startego sera dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, drobno posiekane orzechy oraz serek śmietankowy. Wszystko dokładnie wymieszać. Następnie dodać majonez, ilość taka aby uzyskać konsystencję pasty. Do smaku doprawić świeżo zmielonym kolorowym pieprzem. Na krakersy nałożyć pastę. Udekorować kawałkami orzechów i natką pietruszki, oprószyć odrobiną świeżo zmielonego pieprzu.
A tu kilka przepisów na pasty, które można wykorzystać do kanapeczek z krakersów:
Pasta serowa z awokado
Pasta brokułowo-serowa
Pasta jajeczna
Pasta pieczarkowo-jajeczna
Pasta z czerwonej fasoli i tuńczyka
Pasta z wędzonych szprotek
Pasta jajeczna z tuńczykiem
Bardzo apetycznie się prezentują :)
OdpowiedzUsuńCześć! Świetny pomysł z tymi krakersami ;) Nominowałam Cię na swoim blogu do zabawy Liebster Blog Award - zajrzyj proszę w wolnej chwili: http://dzwoneczekwkuchni.blogspot.com/2015/12/liebster-blog-award-2015.html
OdpowiedzUsuńWyglądają apetycznie. Trochę bomba kaloryczna, ale chyba są grzechu warte ;)
OdpowiedzUsuń