poniedziałek, 27 kwietnia 2015

Pasta brokułowo-serowa

Pyszna zielona pasta na kanapki. Pastę doprawiłam jedynie odrobiną świeżego czosnku. Można ją podawać z pieczywem lub też waflami ryżowymi.

składniki:

1 średni brokuł
1 malutki ząbek czosnku
200 g zmielonego sera, użyłam Wieluń
jogurt naturalny

Brokuła podzielić na różyczki i ugotować, aż będzie mięciutki. Następnie dobrze osączyć z nadmiaru wody i wystudzić. Potem ugotowanego brokuła przełożyć do rozdrabniacza, dodać czosnek oraz ser. Wszystko zmiksować na jednolitą masę dodając jogurtu, aby uzyskać odpowiednią konsystencję do smarowania. 
Zamiast czosnku można dać odrobinę soli i pieprzu. 
Pastę podałam na extra cienkich wafelkach ryżowych posypaną suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią.


1 komentarz: