piątek, 24 kwietnia 2015

Kurczak z mascarpone i pieczarkami

Pyszny kurczak w delikatnym sosie z dodatkiem serka mascarpone. Takiego kurczaka możemy podać z różnymi dodatkami, u mnie kasza bulgur z makaronem vermicelli.

składniki:

500 g piersi z kurczaka
250 g serka mascarpone
250 g pieczarek
1 cebula
sól
pieprz
1 łyżka masła
natka pietruszki
1 łyżeczka mąki ryżowej
kasza bulgur z makaronem vermicelli

Pierś kurczaka pokroić w średnią kostkę. Cebulę pokroić w drobną kostkę a pieczarki w plasterki. Na maśle podsmażyć pokrojoną pierś z kurczaka. Gdy mięso zmieni kolor dodać pokrojoną cebulę i pieczarki. Wszystko dusić ok 5 minut, do smaku doprawić sola i pieprzem. Następnie dodać serek mascarpone i dusić aż składniki będą miękkie ok 10-15 minut. Sos zagęścić odrobiną mąki ryżowej. Gotowy sos podawac z ulubionymi dodatkami posypany natką pietruszki.



Pieczarkowy Tydzień 2015

1 komentarz:

  1. Pyszne danie. Dziękuję za dodanie akcji. Już wkrótce podsumowanie :)

    OdpowiedzUsuń