wtorek, 7 kwietnia 2015

Sałatka z jajkiem i sosem chrzanowym

Moje kolejna zielona propozycja. Jajko i chrupiące rzodkiewki na sałacie łączy delikatny sos jogurtowo-chrzanowy.

składniki:

4 jajka ugotowane na twardo
ok 15 listków sałaty dębowej lub 2 garście mieszanki sałat
6 rzodkiewek
6 łyżek jogurtu
odrobina soli i pieprzu
kilka kropel soku z cytryny
1/2 łyżeczki tartego chrzanu ze słoiczka

Na talerzach ułożyć liście sałaty dębowej. Jajka pokroić w ćwiartki i ułożyć na sałacie. Rzodkiewki pokroić na kawałki i ułożyć między jajkami. Jogurt wymieszać z sokiem z cytryny i chrzanem ( ilość chrzanu wedle uznania w zależności jak lubimy), do smaku doprawić solą i pieprzem. Gotowym sosem polać sałatkę i podawać. 


Niedocenione Jajko Wielkanocne Smaki - edycja V

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz