Pyszne małe krakersowe kanapeczki z serkiem i kawałkami wędzonego łososia. Małe przekąski które wspaniale się prezentują na stole i szybko sie robi:)
składniki:
18 krakersów
250 g zmielonego białego sera jak na sernik, ja użyłam Wieluń
120 g wędzonego łososia
1 łyżka posiekanego koperku
1-2 łyżki jogurtu
sól ziołowa Kamis do smaku
natka,koperek, czarne oliwki do dekoracji
Serek wymieszać z jogurtem. Dodać posiekany koperek, doprawić do smaku sola ziołową. Każdego krakersa posmarować serkiem, ja użyłam szprycy do dekorowania tak było łatwiej i ładniej przekąska wygląda. Następnie na każdej kanapeczce ułożyć kawałek wędzonego łososia. Dowolnie udekorować, ja użyłam natki pietruszki, koperku oraz czarnych oliwek.
Polecam też:
Naleśnikowe roladki z łososiem
Roladę szpinakową z wędzonym łososiem
Prosta przekąska, ale nadałaś jej śliczny wygląd, przez co prezentuje się wyjątkowo.
OdpowiedzUsuńSuper pomysł
OdpowiedzUsuńSuper pomysł,dodałam do ulubionych
OdpowiedzUsuńPrzepyszne. Czy można zrobić je dzień wcześniej?
OdpowiedzUsuńTylko tuż przed zjedzeniem bo krakersy namiękną i będą się rozpadać.
Usuń