niedziela, 13 lipca 2014

Krakersy z serkiem i wędzonym łososiem

Pyszne małe krakersowe kanapeczki z serkiem i kawałkami wędzonego łososia. Małe przekąski które wspaniale się prezentują na stole i szybko sie robi:)

składniki:

18 krakersów
250 g zmielonego białego sera jak na sernik, ja użyłam Wieluń
120 g wędzonego łososia
1 łyżka posiekanego koperku
1-2 łyżki jogurtu
sól ziołowa Kamis do smaku
natka,koperek, czarne oliwki do dekoracji

Serek wymieszać z jogurtem. Dodać posiekany koperek, doprawić do smaku sola ziołową. Każdego krakersa posmarować serkiem, ja użyłam szprycy do dekorowania tak było łatwiej i ładniej przekąska wygląda. Następnie na każdej kanapeczce ułożyć kawałek wędzonego łososia. Dowolnie udekorować, ja użyłam natki pietruszki, koperku oraz czarnych oliwek.

Polecam też:

Naleśnikowe roladki z łososiem
Roladę szpinakową z wędzonym łososiem



5 komentarzy:

  1. Prosta przekąska, ale nadałaś jej śliczny wygląd, przez co prezentuje się wyjątkowo.

    OdpowiedzUsuń
  2. Super pomysł,dodałam do ulubionych

    OdpowiedzUsuń
  3. Przepyszne. Czy można zrobić je dzień wcześniej?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tylko tuż przed zjedzeniem bo krakersy namiękną i będą się rozpadać.

      Usuń