środa, 16 lipca 2014

Kąski kurczaka w sezamie

Dziś polecam na obiadek kąski kurczaka panierowane w sezamie i u pieczone w piekarniku. Do tego ryż i suróweczka z rzodkiewki.

składniki:

1 podwójna pierś kurczaka
1 jajko
sól z pieprzem Kamis
sezam
olej do skropienia
ryż u mnie mieszanka parabolicznego i dzikiego

Pierś kurczaka pokroić w paski i oprószyć solą z pieprzem. Następnie panierować w roztrzepanym jajku i sezamie. Ułożyć na folii aluminiowej (lub papierze do pieczenia) skropionej lekko olejem. Wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiekać aż sezam się zrumieni w temp.180 C ok 20-30 minut. Gotowe kąski podawać z ryżem i surówką.



1 komentarz:

  1. kiedyś takie całe piersi robiłam w sezamie.
    bardzo smaczne.

    OdpowiedzUsuń