składniki:
2-3 garście roszponki
kawałek melona ok 200 g bez skóry i pestek
12 kulek małej mozzarelli
6 plastrów szynki dojrzewającej
kolorowe zioła do sałatek Kamis
do skropienia oliwa, olej rydzowy lub słonecznikowy
5-6 kwiatków nasturcji
Składniki na dwie porcje. Melona pokroić na małe kawałki. Na talerzach ułożyć listki roszponki. Następnie na sałacie ułożyć kulki mozzarelli oraz kawałki melona. Pomiędzy ułożyć zwinięte kawałeczki szynki. Całość posypać przyprawą do sałatek i skropić delikatnie oejem. Sałatkę udekorować jeszcze kolorowymi płatkami nasturcji i podawać.
mniam i jeszcze raz mniam!
OdpowiedzUsuńwygląda pysznie! płatki tez mozna jeść? zapraszam do mnie w odwiedziny: http://cleangoodfood.blogspot.com
OdpowiedzUsuńoczywiście płatki nasturcji można jeść bo to kwiat jadalny
Usuń