składniki:
250 g makaronu, użyłam tasiemki Czanieckiej
2 nieduże cukinie po ok 300 g, użyłam żółtej i zielonej
150 ml śmietanki 30%
sól z pieprzem Kamis
20 g sera cheddar
kolorowy pieprz Kamis
olej do smażenia
Makaron ugotować al'dente i przelać zimną wodą. Cukinie umyć, odkroić końce, usunąć miąższ z nasionami i pokroić razem ze skórką w kostkę. Rozgrzać patelnię z olejem i dodać cukinię. Smażyć aż cukinia zmięknie ale nadal będzie chrupka. Dodać słodką śmietankę, starty ser, doprawić do smaku solą i pieprzem. Chwilkę jeszcze dusić aby smaki sie wymieszały. Dodać ugotowany makaron i wymieszać. Nałożyć na talerze, na wierzchu oprószyć kolorowym pieprzem i podawać.
Ja jeszcze musze poczekac na cukinie troszke.
OdpowiedzUsuń