sobota, 19 lipca 2014

Grillowany camembert w towarzystwie owoców

Camembert to mój ulubiony i razem z brie jedyne z serów pleśniowych, które lubię. Doskonale smakuje na słodko jak i na słono. Lubię go w sałatkach, dodaje do zapiekanek, ale najpyszniejszy jest z grilla. 

składniki:

3 serki camembert
3-4 plastry świeżego ananasa
kiść różowych winogron

Serek camembert w wersji na słodko jako lekki posiłek a można powiedzieć że też i deser, jak kto woli. Proste i bardzo pyszne. Serki wrzucić na grilla lub patelnię grillową i grillować ok 3-4 minuty z każdej strony aż serek pod naciskiem palca będzie mięciutki. Plastry ananasa pokroić na kawałki i również grillować aż leciutko się zbrązowią. Podawać od razu na ciepło póki serek jest płynny i mięciutki. Ja dodatkowo podałam do serka i ananasa jeszcze pokrojone winogrona.





1 komentarz: