składniki:
2-3 jajka
100 g młodej cukinii
30 g chudej kiełbasy, u mnie wiejska cienka
50 g sera żółtego
2 łyżki mleka
natki pietruszki
olej do smażenia
do smaku sól ziołowa
Cukinię (razem ze skórką) i kiełbasę pokroić w drobną kostkę. Patelnię rozgrzać z odrobinką oleju i wrzucić cukinię, chwilę smażyć potem dodać kiełbasę i smażyć aż kiełbaska się przyrumieni. W tym czasie jajka roztrzepać widelcem, dodać mleko oraz natkę i doprawić do smaku solą. Jajka wlać na patelnię do przyrumienionej kiełbasy i cukinii. Na wierzch zetrzeć żółty ser. Smażyć na wolnym ogniu aż masa się zetnie. Przed podaniem posypać jeszcze odrobiną natki pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz