czwartek, 28 listopada 2013

Chlebek zatopiony w serze

Zapraszam na pyszny chlebek zatopiony w serze. Znakomita przekąska, dodatek do sałatek czy grilla jak równiez dobry na śniadanko czy kolację. Prosty w przygotowaniu a jaki pyszny.

składniki:

1 mały okrągły bochenek chleba
1 kulka mozzarelli
1 serek camembert
150-200 g sera żółtego
100 g serka topionego

Chlebek ponacinać w kostkę  nie przecinając dolnej skórki. Sery pokroić w paski i poukładać w nacięcich. Dodatkowo można dodać ulubionych ziół jak również  użyć innych serów. Nafaszerowany serami chlebek ułożyć na blaszce wyłożonej papierem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 C, zapiekać ok 20 minut aż sery się rozpuszczą a wierzch lekko zarumieni. Podawać na ciepło póki serki są ciągnące wtedy najlepiej smakuje.







1 komentarz:

  1. już widzieliśmy parę takich przepisów i zastanawialiśmy się, gdzie można zaserwować taki chleb. I faktycznie- opcja grilla brzmi całkiem dobrze :) nic tylko czekać na sezon letni

    OdpowiedzUsuń