Proste szaszłyki z piersi kurczaka i ananasa. Kurczak marynowany jest w skórce i soku cytrynowym więc czuć wyraźnie cytrynowy aromat, który fajnie komponuje się ze słodkim ananasem.
składniki:
1 duża podwójna pierś z kurczaka
4 plastry świeżego ananasa
marynata do kurczaka
6 łyżek oleju rzepakowego
3 łyżki soku z cytryny
1 płaska łyżeczka przyprawa do kurczaka z grilla
skórka otarta z połówki cytryny
Składniki marynaty dokładnie wymieszać. Mięso pokroić w dużą kostkę i wrzucić do marynaty na minimum 1 godzinkę (ja zawsze przygotowuje wcześniej i zostawiam w marynacie na całą noc). Ananasa pokroić na kawałki wielkości mięsa.Na patyki nadziewać na przemian zamarynowane mięso i ananasa. Grillować ze wszystkich stron aż mięsko ładnie się przyrumieni.
składniki:
1 duża podwójna pierś z kurczaka
4 plastry świeżego ananasa
marynata do kurczaka
6 łyżek oleju rzepakowego
3 łyżki soku z cytryny
1 płaska łyżeczka przyprawa do kurczaka z grilla
skórka otarta z połówki cytryny
Składniki marynaty dokładnie wymieszać. Mięso pokroić w dużą kostkę i wrzucić do marynaty na minimum 1 godzinkę (ja zawsze przygotowuje wcześniej i zostawiam w marynacie na całą noc). Ananasa pokroić na kawałki wielkości mięsa.Na patyki nadziewać na przemian zamarynowane mięso i ananasa. Grillować ze wszystkich stron aż mięsko ładnie się przyrumieni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz