składniki:
2 garście porwanej sałaty
6-7 większych truskawek
1 nieduże awokado
1 garść słonecznika
40 g sera sałatkowego typu feta
3 łyżki oleju słonecznikowego
1 łyżka soku z limonki
1 łyżeczka płynnego miodu
sól, zioła do sałatek
Składniki na dwa talerze. Na każdym talerzu ułożyć po garści porwanej sałaty ( u mnie masłowa i strzępiasta). Truskawki pokroić w ćwiartki. Awokado obrać, usunąć pestkę i pokroić w niedużą kostkę. Pokrojone składniki ułożyć na sałacie. Słonecznik uprażyć na suchej patelni. Sałatkę posypać prażonym słonecznikiem i pokruszonym serem. Olej wymieszać z sokiem z limonki oraz miodem, do smaku dodać troszkę soli i ziół. Sałatkę skropić sosem i od razu podawać.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz