składniki:
2 szklanki kefiru
2 jajka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
2 szklanki mąki pszennej
3 łyżki cukru waniliowego
2-3 nektarynki
olej do smażenia, u mnie kokosowy
Do miski wlać kefir, dodać jajka. Następnie dodać mąkę wymieszaną z cukrem waniliowym, proszkiem do pieczenia oraz solą. Wszystko zmiksować na gładką masę. Nektarynki pokroić w drobną kostkę i dodać do masy. Wymieszać dokładnie łyżką. Rozgrzać patelnię z odrobiną oleju. Nakładać łyżką porcje ciasta formując płaski placek. Smażyć na średnim ogniu z obu stron na ciemnozłoty kolor. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Ciekawe połączenie, mówię sprawdzam i jutro przygotuję na śniadanie
OdpowiedzUsuńSuper
Usuń