sobota, 10 sierpnia 2013

Tosty z kiwi

Pyszne zapiekane kanapeczki z nietypowym dodatkiem w postaci kiwi. Przepis podejrzany z jakiegoś programu kulinarnego. Trochę się obawiałam tego połączenia ale nie potrzebnie bo tościki są przepyszne. Kwaskowe kiwi doskonale komponuje się z pozostałymi składnikami.




składniki:

12 kromek chleba tostowego
3-4 owoce kiwi
6 plastrów szynki dojrzewającej
masło do posmarowania kromek
4-5 pomidorów suszonych
6-8 czarnych oliwek
1 łyżka kaparów
do posypania ser żółty straty

Kiwi obrć ze skórki i pokroić w plastry. Plastry szynki przekroic na pół. Liwki pokroić w plasterki a suszone pomidory w paseczki.Kromki chleba tostowego posmarować masłem. Na każdej kromce ułożyć pół plastra szynki i dwa plasterki kiwi. Posypać odrobiną startego żółtego sera. Na wierzchu ułożyć dowolnie dodatki: kapary, pokrojone w paseczki suszone pomidory i oliwki. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 175 C i zapiekać ok 10-15 minut az ser się rozpuści.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz