składniki:
2 średnie cukinie po ok 500 g
500 g pomidora
1 kostka fety (250 g)
2-3 ząbki czosnku
3-4 listki świeżej bazylii
1 żółtko
sól
Cukinie dokładnie umyć i osuszyć. Następnie przekroić wzdłuż na pół, wydrążyć miąższ, posolić i odłożyć na ściereczkę wydrążoną częścią aby puściły sok. Przygotować farsz. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i drobno pokroić. Fetę też drobno pokroić albo rozkruszyć. Wymieszać dokładnie pokrojone pomidory i fetę, dodać żółtko i zmiażdżony czosnek. Farsz odstawić na pół godzinki aby się przegryzł. Połówki cukinii nadziewać farszem z fety i pomidorów. Na wierzchu posypać posiekaną bazylią. Grillować aż cukinie zmiękną ok 40 minut, można ostatnie 15 minut pod przykryciem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz