składniki:
1 mała żółta cukinia ok 150 g
1 mały pomidor lub kilka pomidorków koktajlowych
3 jajka
5 kulek małych mozzarelli
1 łyżka posiekanego szczypiorku
sól ziołowa
olej lub masło do smażenia
Małą cukinię umyć, odkroić końce i pokroić na cienkie plasterki, oprószyć odrobiną soli ziołowej. Rozgrzać patelnię z odrobiną oleju, na całym dnie ułożyć plasterki cukinii i zarumienić z jednej strony. W międzyczasie roztrzepać widelcem jajka, dodać posiekany szczypiorek i odrobinę soli do smaku. Gdy cukinia zarumieni się od spodu przekręcić plasterki na drugą stronę i wlać masę jajeczną. Na wierzchu ułożyć plasterki pomidora i przekrojone na pół kulki mozzarelli. Zmniejszyć ogień i smażyć aż masa całkowicie się zetnie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz