składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego 275 g
ok 200 g serka camembert
kawałek papryki
sól prowansalska Kamis
jajko do posmarowania
czarny sezam do posypania
Ciasto francuskie pokroić na osiem prostokątów. Camembert i paprykę pokroić na osiem kawałków. Na każdy kawałek ciasta położyć kawałek serka i kawałek papryki. Oprószyć solą prowansalską. Zwinąć rogi ciasta do środka formując sakiewki. Następnie sakiewki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować rozmąconym jajkiem i posypać sezamem. Wstawić do piekarnika i piec na 200 C na złoty kolor.
czarny sezam do posypania
Ciasto francuskie pokroić na osiem prostokątów. Camembert i paprykę pokroić na osiem kawałków. Na każdy kawałek ciasta położyć kawałek serka i kawałek papryki. Oprószyć solą prowansalską. Zwinąć rogi ciasta do środka formując sakiewki. Następnie sakiewki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować rozmąconym jajkiem i posypać sezamem. Wstawić do piekarnika i piec na 200 C na złoty kolor.
Super przekaska. Tobilam polecam ☺
OdpowiedzUsuń